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■院長の役に立つ話  〜糖代謝とインスリンの働き〜 一覧へ戻る
糖分などの栄養分がどのように吸入され、そしてエネルギーに変換されていくか、その過程が分かりやすく述べられています。
Diabetes animation
 

When a body is working normally, the foods we eat containing proteins, fats and carbohydrates are boroken down into simpler easily absorbed nuitriance.

One of the carbohydrates is said to form simple sugar-coat glucose.

It is a main source of energy for the body cells.

Glucose circulates in the blood where it is available for body cells to use.

Glucose is a main source of fuel for muscles, heart, brain and other important organs.

Insulin helps cells to take in glucose and convert it energy.

Insulin is secreted by the pancreas.

After it is secreted, insulin attaches itself to cells throughout the body and is placed on called insulin receptors.

Once attached, insulin acts like a key of the cell membrane, luggage of sugar or glucose from the food you eat to enter the liver, fat and muscle cells.

The glucose level in the blood stream is decreased, the less glucose is inside of the cell, and it becomes a source of energy.

◇ ◇ ◇

体が正常に働いている時、たんぱく質、脂肪、糖分を含んでいる食物は、単純で容易に吸収される栄養素に分解される。

ある糖分は単純な糖成分であるグルコースから成る。

体細胞の主なエネルギー源だ。

グルコースは体細胞が利用しやすいように血中を回っており、筋肉、心臓、脳、そして他の重要な臓器の主な燃料源となる。

インスリンの働きによって、細胞が内部にグルコースを容易に取り入み、それをエネルギーに転換しやすくなるのだ。

インスリンはすい臓から分泌される。

分泌されると、インスリンは体中の細胞に付着し、いわゆるインスリンレセプターと結合する。

インスリンが肝細胞、脂肪細胞、或いは筋肉の細胞表面に付着すると、細胞膜をこじ開けるカギ、すなわち食物由来の糖やグルコースを細胞内ヘと送り込む運搬役として働くのだ。

その後、血液中や細胞内のグルコースは減少していき、エネルギーへと代えられていく。